Link Exchange disini

Sunday, November 21, 2010

Arsenal lose again. WHY?

Salam Barakallah.

Arsenal kalah lagi??? oooww Man..!
huhu. okey,, minit pertama memang Arsenal yang own that game. thus masa tuh i pon dah rasa very proud of Arsenal lah sebab dah gol 2 bijik kan. Thank to Nasri and Chamakh yang kasi gol 2 an. Than,, i x expect pulak ler yang Tottenham bole kasi gol 3 bijik sekali gus masa minit ke 2. Damn. huhu,, itulah akibatnye kalo dah men asik nak kerek kot. Dear Arsenal terchenta,, please play like a pro,, dun make us sad,, lagi2 bile kalah dengan Tottenham. aduyai~~~~ maybe xde luck kot mlm tadi. God didn't bless the ball. Fabianski,, len kali kalo ader free kick ker,, Panalty ke,, please la jg gol bebaik. sampai bile kot still do da same mistake?
Like i've told before,, i xde la begitu xpert didalam bidang bola nie,, but im a little bit confused,, they should noe that Tottenham just giving them a good feeling during the 1st round. then at the 2nd round,, u lose it,! that is their strategy,, thus u as a professional player should noe their strategy,,, so stop pandang rendah to the others and play like a pro. pleaseee?
I dah jumpe highlight utk game malam 2. sila click disini ya.
btw,, still suke cara Nasri kasik gol,,, hehe,, cute,!

xoxo =)




Wednesday, November 17, 2010

Happy Eidul Adha. =)

Salam Barakallah.

haha,, peeps,! this are sum picture that i berjaya snap masa Hari Raya Haji.
=)

Angah, Aina, Syakinah dan Puan Salbiah.

Kami adik-beradik.

Aina tengah merajuk.

Aina yang Bergaya.

Selamat Menyambut Hari Raya Haji Kepada Semua Umat Islam. =)
Barakallah.





Strong,!

Salam Barakallah.

Hey,, TOLONG jadi macam SEMUT nie bole SYAKINAH?




Tuesday, November 16, 2010

Happy Eidul Adha.

Salam Barakallah.

Aidil Adha kali ini disambut dengan linangan air mata dan kesedihan.

Aidil Adha kali ini juga mengajar saya erti KESABARAN.




=(

Salam Barakallah.

YA,!
Saya GAGAL,!
mendapat pekerjaan dengan RISDA,,,
Kenapa ya?
Saya tak cukup BAGUS ke masa interview haritu?
SEBAB ALLAH ITU MAHA ADIL.
Ingat itu,!
Mungkin REZEKI saya ke lain kan? kan? kan?
INSYAALLAH.
Teruskan USAHA dan BERDOALAH pada-NYA.

*kalo bole saye nak sangat keje ngan Risda tapi dah xde rezeki. ikotkan hati nak je nangis tapi ade satu semangat dalam hati nie melarang dari terus bersedih dan menangis. Mungkin ini ujian dari pada-NYA ,, saya redha. saya sabar. InsyaAllah,, ada yang lebih baik mendatang. INSYAALLAH.

InsyaAllah - Maher Zain

Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can`t see which way to go
Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way

Everytime you can make one more mistake
You feel you can`t repent
And that its way too late
Your`re so confused,wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame


Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way
Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way

Turn to Allah
He`s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don`t let me go astray
You`re the only one that showed me the way,
Showed me the way 2x
Insya Allah3x
Insya Allah we`ll find the way




Sunday, November 14, 2010

Syakinah & Hana Tajima - Kami Kembar Lain PAMA - =)

Salam Barakallah.

Apakah komen Anda melihat gambar ini? =)
Ade persamaan x gaya kami?
kalo ade I nak teruskan style hijab begini. =)






xoxo =)




Menyampah KOT.

Salam Barakallah.

haish,, I bukan nak kutuk member ke ape cuma kadang-kadang kalo dah ader member yang sedikit annoying nie membuat hati menjadi sedikit berang + sangat menyampah.
Kalo masalah sekecil kuman pon tak boleh nak setelkan apatah lagi masalah sebesar gajah?
I kalo boleh malas jugak lah nak layan masalah manusia yang sangat merepak tambahan pula otak dye dah besar pon dok konpius-konpius tentang masalah sebesar kuman?
kalo masalah dye 2 sebesar banggunan KLCC 2 xper jugak lah kite nak layan,, bagi nasihat yang memberansangkan tapi kalau dah dok tanya masalah kecik molek aduss~~ I paling benci kot manusia begini.

Gini la I nak mula cite kan,, I nie baik hati,, suka bagi nasihat dan semangat supaya dye teransang sikit minda tuh. Tapi kekadang nasihat yang I bagi tuh umpama menyiram air oren ke atas daun keladi je. Haish,, then mulalah nak ckp yag dye sedih la,, menyesal lah xdengar nasihat I lah. Takpe lah,, setiap manusia sentiasa membuat "MISTAKE" kan. I pon salu buat kesilapan. Tapi cuba lah jadi manusia yang belajar dari kesilapan? kan senang,, xpayah dah nak pikir mende remeh,, pikir ja pasal masa depan ja sudah. Hati senang ,, hidup aman.. kan? kan? kan?

Hokey,, I nak sambung lagi nih,, I kekadang tuh menyampah jugak la kalo orang ader sikap sombong, bongkak , bengkok, dan sebagainya lah kan. Kalo bole I nak ja runaway dari orang macamnie. Haish~~~ pelik-pelik.

Tahlah,, I nie bukan lah jenis suka nak cakap-cakap pasal kawan kan,, bukan pa,, kawan nie susah kita nak cari. Lagi-Lagi kalo kawan kita tu memamng sanggup sehidup semati dengan kita ( bukan kawen pulak ya ) ,, cuma kalo kita dah kawan baek dengan dye 2 tolonglah hargai. kot la kalo nak tanya soklan pon please lah pikir 100x dulu baru nak tanya. haishhh!



xoxo =)




Friday, November 12, 2010

Tarikh Hari Lahir Kami Didalam Hijrah

Salam Barakallah

Nur Fatin Syakinah binti Che Embi
11 March 1990
Hari Lahirku di Bulan Islam

Kelahiran Hijriyah anda adalah pada 13 Sya'aban 1410 Hijriyah iaitu jatuh pada hari Ahad.

Sifat : Mempunyai perwatakan yang baik. Hidup anda selamat dan rezeki tidak putus-putus. Sewaktu kecil anda mudah mengalah semasa bermain dengan kawan-kawan. kelakuan anda baik, berbudi bahasa hingga semua orang sayang pada anda. Semasa dewasa, anda akan berjaya dalam segala kerjaya dan mudah mendapat rezeki.


Ahmad Hakimi bin Othman
04 Disember 1990
Hari Lahirku di Bulan Islam

Kelahiran Hijriyah anda adalah pada 16 Jamadil Awwal 1411 Hijriyah iaitu jatuh pada hariSelasa.

Sifat : Anda mempunyai tingkat keyakinan yang tinggi. Anda berani dan nekad, kadangkala melakukan sesuatu yang bodoh atau bahaya. Walaupun begitu, keberanian dan tekad anda itu akan menunjukkan hasil usaha anda, namun begitu boleh mendatangkan kegagalan juga.

xoxo =)




Wednesday, November 10, 2010

Cemburu?

Salam barakallah.

cemburu?
adakah I cemburu?
melihat kejayaan orang lain?
lebih-lebih lagi orang yang rapat dengan diri I.
mengapa mesti cemburu?
adakah cemburu sikap orang beriman?
cemburu kerana kejayaan orang adalah tidak salah.
mengapa ya?
kerana ia dipanggil sebagai "GHAIBTAH".
apekah itu?
maknanya cemburu dan iri hati melihat kejayaan orang lain dan cuba bersaing secara SIHAT.


Sabda Rasulullah s.a.w. yang bermaksud:
" Tidak boleh dengki dan iri hati kecuali dalam dua perkara; iaitu iri hati terhadap orang yang dikurniai harta lalu menginfakkannya (di jalan Allah) pada malam dan siang hari, (juga iri hati) kepada orang yang diberi kepandaian membaca al-Quran lalu membacanya setiap malam dan siang."(Riwayat Bukhari dan Muslim).

Sabda Nabi Muhammad s.a.w.;
" Barangsiapa yang mempunyai harta, maka bersedekahlah dengan kekayaannya, dan barangsiapa yang mempunyai ilmu, maka bersedekahlah dengan ilmunya, dan barangsiapa yang mempunyai tenaga, maka bersedekahlah dengan tenaganya. "


lalu I terfikir,,
cemburu nya hati ini membuak-muak kerana melihat kejayaan pada si dia.
hurmm,, banyak bermain dikepala kerana cemburu ini,, kesannya sangat kritikal apabila hormon kian tidak teratur, dan kadangkala kemurungan.
apa yang difikirkan?
  • bolehkah I menjadi seperti-nya? berjaya di dunia malah di akhirat?
  • bolehkan keluarga-nya menerima I yang tidak mendapat pendidikan setaraf anak lelaki-nya?
  • adakan I SETARAF dengan-nya?
mengapa I berfikir begini?
bukankah cinta itu suci malah boleh mengatasi segalanya.?
tapi?
I = semut
DIA = gajah
bezakan ? berkali ganda nya...


Abie,, saya sangat cemburukan awak.FULLSTOP.


namun,, I percaya,, setiap manusia ada kelebihan dan kekurangannya. rezeki setiap makluk telah ditulis oleh-NYA. Namun setiap itu haruslah diikuti dengan:
Usaha, Yes,! thats the keyword.
Redha, Yes,! thats the keyword.
Sabar, Yes,! thats the keyword.

x0x0 =]




Tuesday, November 9, 2010

Oh Saya Mahukannya ,!

Salam Barakallah


Oh saya mahukan semua ini ,,!
Let's keep the Polaroid photos alive...
Fujifilm Instax Mini 7s
owwww,, super retro and old styles ,!
syakinah nak ! =]


xoxo =]



Monday, November 8, 2010

Tired tapi Puas.

Salam Barakallah.

Alhamdulillah,, sekarang dengan status I sebagai mak angkat kepada macik nena xberapa nak membenarkan i berinternet sangat. haha,, ni pon skip masa dye tengah tido. kalo tidak,,I memang xboleh nak buat ape-ape if she wasn't asleep. Nasib baik abie understand my title ryte now,, ADOPT MUMMY to AINA ZAHRA. btw,, i'm her auntie LOL.

Taman Tema Aina Zahra

Nena jatuh. tapi ini bukan penyebab luka dibawah.

Luka sebab jatuh atas simen. poor nena. nangis 2 minit jer. pastu nak men kat luar lagi.

BEAUTIFUL AINA ZAHRA,,



perniagaan shawl I pon alhamdulillah,, i dah boleh pusing modal balik dengan beli shawl baru. hehe,, hope perniagaan i nie berkekalan sampai ke anak cucu cicit piut miut semua. hehe,, alah,, mentang-mentanglah I dengan Encek Hakimi tuh bercita- cita nak jadi Peniaga dan Peladang berjaya. Majulah Pertanian Untuk negara. hehe. Agak-agak pe plan yang kami bincangkan ea? sila lihat dibawah.
  • kami merancang untuk membuka ladang ternakan kami sendiri. kami mahu mnternak lembu, kambing dan ikan. insyaAllah akan berlaku beberapa tahun selepas ahmad hakimi dapat kerja.
  • kami merancang untuk membuka nurseri bunga kepunyaan kami sendiri. kami rancang nak jual bunga yang market je macam heliconia, kemboja cina, dsb nya.
  • yang ini bukan kami sebab I je yang beria-ia nak,, I bercadang nak bukak butik shawl & pakaian muslimah I sendiri. InsyaAllah yang ini beberapa tahun i dah berkerja tetap.
haaa,, plan yang kami buat besar kan? ini untuk masa depan kami,, isyaAllah. ini untuk masa depan anak-anak kami. bialah mereka mula dengan melihat pertanian disekeliling mereka. Nabi Adam a.s pun membersarkan anak dengan suasana begitu. sedangkan Nabi Muhammad s.a.w juga membesar dengan bidang ini. AMIN ya rabbal a'lamin.

haaa,, yang nie plan untuk hujung bulan ini,,, ahmed pintu saya nak balik dah,, xcited nie,, hehe.
  • pergi Lost World of Tambun. ngeeehaha,
  • pergi MAHA kat Serdang.
  • G jenjalan entah kemane. hahaha.
haaa,, siket jer sal kekadang kami punya plan tetiber jer lintas kat pale otak. hahaha. abie,, windu kamu.
windu kamu. windu kamu.


XOXO =]



Saturday, November 6, 2010

Dear AINA ZAHRA yang suka mengusik! =]

Salam Barakallah.

Hahaha,, harinie sangat penat melayan karenah si Aina Zahra. suke sangat mengusik orang. hahaha. Nena arini tidurnya lama sangat,, sebab tulah malam nie dye aktif terlebeh. hahaha,, suweet walaupun air liur dye dok meleleh mau dekat sebaldi sehari.

Disebabkan itu I tertinggalkan Abie terchenta sensorang study. Soe abiee,, sayang dok layan nenot,, aktif sangat dye sekarang nie,, tak menang tangan kalau layan dye. kejap nak dukung, kejap nak lari-lari,, kejap nak maen laptop, kejap nak makan buah mulberry depan rumah, macam-macam ragam si nenot. hahaha. kalo abie kat tempat sayang kot same perasaan ngan syg. hehehe.

haha,, nak gelak pulak tengok style aina tgk High-5 via Youtube kat lappy kecik I.
OWESOME.
budak-budak zaman sekarang lain dari zaman kita-kita dulu bie. baru setahun jagung dah pandai bermain laptop. Even Ajad yang umur baru 3 tahun pon dah pandai tengok Ultramen kat Youtube via Nokia mama dye. chaiiit,, anak-anak I nanti macamane pulak? dalam perut dah pandai dengar music thru earphone? kalo xbagi dye tendang kot. Haishh~~~ can't imagine macamner...


Abie,, remember,, walaupon sayang busy dan tak dapat layan bie,, engat ya sayang tetap sayangkan bie. whatever happens,, im yours,, forever. focus to your final exam. do the best ya.


xoxo =]