Link Exchange disini

Thursday, September 30, 2010

Kepuasan.

salam..

hehehe,, urm,, pelik kan,, kenapa kepuasan plak tajuk an? kepuasan sbb i da buang da encik SPOM tu dari fwen list i kat fb 2... nvm , i xperlukan kawan mcm tu. kawan yang mcm 2 xmungkin akan tolong kita kalau kita susah,, kan,kan,kan? However ,, i maafkan salah silap dye kat i,, i xberdendam ngan dye pon. cuma dgn buang dye dr fwen list i, mungkin hati i jadi lebih tenang kan? Alhamdulillah,, syukur dengan tindakan ini. Hurm,, mungkin semua ini bagi i pengajaran,, kan??

okies,,, next kepuasan is,,, i da dapat shawl anting-anting i ,!! eee,, sukenyer,, i beli shawl anting-anting nie mengikut kaler baju yang i ader and ofcoz la kaler tu kaler favorite i juga. hehehe. i beli kaler kuning langsat, coklat and pink. hehehe,, i kan pinky gurl. hehehe... hurm,, sangat sweet,, xsabar nak pakai masa keluar nanti. hehehe.... nanti kalo i da snap pix i upload keyh? hehehe.

xoxo =]

Tuesday, September 28, 2010

Nak upload Gambar Manyak-Manyak ,!

salam..

hehe,, arini tah knp sangat teringin nak upload picture manyak2 ,, lil bit confused tp xpe,, kite upload manyak2 ehh,, buwat abi yang salu tengok syg punye blog nie ,, I LOVE YOU SOOOOOO MUCH taw ,! =]

pic nie diambil masa ngah buat pojek landskap kat depan dewan makan IPBL. sangat besh sbb lepas tu kami ramai-ramai main hujan. hehehe.. dak-dak kos len xley pon men hujan mcm kitorang kan,, don't be jealous taw ,! hehe... masa nie la kitorang tengok ribut yang sangat kuat,, tapi pengalaman nie la manyak merubah diri i kat unit tu, i noe what friendship suppose to means,, and i really miss everything yang happen kat unit LANDSKAP tu,, how i met my abie , how i get da best friend in the whole world ,, i really do mish u ASHILA , Mek , Faiz , Ajiejie , Kid ... beshnyer. kitorang memancing same-same, makan nagka samesame ,, hahaha ,, sangat susah melupakannya .. ( xcually im crying ryte now.)

* Tolong farah jer? =[

* Tekun blaja sal pengairan , las-las ms cik Rahim tny blur xtaw nak jawab. whos dat pokemon? ME la ,,!

* Abie egt kat sape tu? =]

* Sweet kot?

* Abie ta tolong syg pon taw ,,! majuk la.... =[

* Bersama kumpulan Pengembangan ,, xcually xbape baik awalnya but lastly we did it ,,!

* Its makan-makan tyme ,,! hehehe

* All 29 orang budak landskap yang gila-gila kot?

* Abie tamo terjun,,!

* Masa nie la ribut tuh,, cam best jer masa nie,, hehe

*Akem bajet model spender ,, haha,


* Rajin x i? haha

* Peace , pose , snap,!

* Pnt okies wat keje nie ,!

okies,, nie plak pic kenangan i masa konvokesyen IPSM .. hehehe.. i da graduate ,, tp sijil jela.. pedulikan ,, yg penting i da rs ber-Graduate kan? hehehehe,, xsangka ,, mcm baru semalam jer i masuk IP ,, now im once of thausand graduated student of Agriculture Institute ,, hehehe... but surely im the saddest person kot masa konvo sbb abie i takde masa tu. huhu ,, kalo abie ader kan best? but BIG THANKS to encik HO teng FOOK yang suke ngusik i masa tu,, hehe,, jahat taw ,!

* Kami PENDEK dan MONTEL. fullstop. =]

* Ngeeeee~ i mish u kak wani ,, =[

* Nie la cik Ho Teng Fook. ngeeehahahaa,,! pembuli,!

* YEY,,! kami da graduate,,!

*Nie la awek Ahmad Hakimi ,, hahahaha =]

okies ,, mlm nie i larat upload manyak nie jer,, xlarat da nak upload,, sangat slow mcm cik c-puut jeww.. hehehe,, nanti ader masa i will upload more okeyy,! luv u , luv u abie ,,! =]

xoxo =]

Sunday, September 26, 2010

Bile la Nak Dapat Keje nie?



Salam...

haha... semalam i sangat marah kan? tgk kat bawah nie pon u all da bole taw im very-very mad kan. hehehe.... nvm,, just forget about it,, cume org yang cemburu dengan kite jer yang akan tidak berpuas hati kan? forget about it okies ,,!!!!

hurmm,, moshaann sangat-sangat duk kat rumah
laa,, dunno wat to do,, nasib baik dis week shawl sampai,, thanks to Atiqah Yusuf aka tiqah yang banyak membantu memilih shawl yang made from lycra + cotton. she is gorgeous and i 100% setuju dengan ape-ape saje pilihan dye. hehe. i trust her soo much.


okies,, i ade manyak sangat mende yang bermen dalam kepala i nie,, hehe,,,, kalaulah i dapat keje ngan RISDA 2, i akan sujud syukur pada ALLAH yang telah memberi rezeki kepada hambanya ini. i sangat-sangat berharap dapat berkerja dengan RISDA, bukan ape, i sangat admired to that company, tataw nape. huhu.


kalau i dapat keje nanti ,, 1st thing yang i akan beli menggunakan wet gaji i ialah handphone. iPhone 3g 16G, OMG,, i nak..... I promise syg,, walaupon i keje ngan McD skalipon ,, u tetap akan menjadi milik i. coz i sangat cintakan u iPhone,, plz be part of my life yer? hehe...



2nd thing is CAR. im not being fussy about this and i da amik keputusan untuk membeli kereta Proton Saga saje. ta kisahla tentang harganye yang murah tp yang pasti keluasannye memberi keselesaan. cezen i ader tanya knp pilih Proton Saga? knp tak nak pilih Perodua Viva? sorry ,, bukan i nue fussy but i've think about it many times and 100% to Proton Saga. ofcoz dye menelan manyak minyak tetapi yang penting i selesa,, i can use it for more than 5 years. even when im married kalau da ader anak xdela sangat sempit.(although masa 2 kete i tu pun da x up to date) but pedulikan, 1st car is our 1st harta yang bernilai. tanyalah pada lelaki yang dah beli kereta. sumtymes diorang sangat berat hati nak jual sbb dat is their 1st wife kan.. hahaha... (memandai jekan?)



Proton Saga Baru

Proton Saga N-Line Manual – RM31,500

Proton Saga B-Line Manual – RM34,998

Proton Saga B-Line Auto – RM37,998

Proton Saga M-Line Manual – RM37,498

Proton Saga M-Line Auto – RM39,998


okey ,, dat TWO things are my biggest dream.. I nak sangat beli kereta. nak bawak mak i g jejalan dengan kereta i,, nak bawak abg i g jejalan dengan kete i. i nak bayar balik semua beban dan usaha mak i besarkan i,, dats y i nak keje,, bukan sbb i da xminat nak belaja but i nak bg ape yang mak and abg i pe yang diorang nak.. i nak bawak diorang kemane-mane dengan kenderaan hasil dari titik peluh wang saku i sendiri. i nak bagi mak i kesenangan. i nak bayar balik semua wang yang mak i penah bagi masa dye membesarkan i. i xnak jadi anak derhaka n lupakan diri. i xnak jadi kacang lupakan kulit. Walaupun kalau i dihantar kerja di sabah dan sarawak ( memang idaman i) ,, i akan tetap menyalurkan wang kepada mak i. i sayangkan dye walaupun i kadang2 sangat memberontak. i sanggup kalau dihantar jauh-jauh asalkan i dapat wang yang halal untuk mengantikan wang yang penah mak i bagi pada i.

" Ya ALLAH,, tolong tunaikan hasrat hambamu ini. Amin. "


Saturday, September 25, 2010

I hate You So Much la SPOM.


salam.

u egt u bagus?
u egt u so clever?
u egt u so good?
u egt u so hensem?
u egt u so gorgeous?
u egt u so hebat?
u egt u so tiptop kat fb 2?
u egt u so kind ?


hah ,,! hah,,! hey ,,! pedulik la i nak cakap ape kat status i,, kat wall i,, dats my status,, dats my fb ,, dats my wall,,! just an idiot like you yang sangat tidak puas hati dengan i.

WHY?
sbb u xdapat i kan? i noe dat since u marah i sal tag ur name at one of my picture? sokayyyy,,! never blame you 4 dat my fwend but now,, im totally 100% mad becouse u telah mencaci i di profile you,,,
u nak taw knp i x accept you proposal dlu? becouse u are a JERK!
cemburu buta,! hey,,,! i tidak pnh comment or caci ur stupid status kat fb u kan? none ryte,,!
becouse se'STUPID mane pon status u 2, i still respect u as my fwen la idiot ,,! Oh My GOD ,,! plzzzlah dengan laki mcmnie. no wonder why many gurls leaves u,, u such a SPOIL.

argh,,! deadly mad ryte now. surely wanna kick your ass ryte now,,! remimber MUHAMMAD AMIR FARHAN , once again i see your talking badly bout me,, im gonna do sumtg dat u never thought off okeyh,! i mention your name here so take note of it.


Wednesday, September 22, 2010

Nur Fatin Syakinah...



salam...

hik hik .. name i nur fatin syakinah binti che embi. umo 20 tahun 6 bulan dan 11 hari ... hik hik hik... i milik Ahmad Hakimi othman... i sayangkan dye sesangatnye lah,, hik hik... alaahh ,, ngader,,! hehe,, okies ,, i ader hobi yang sangat unik and i guess ramai juga yang mempunyai hobi yang same macam i nie kan.. okies ,, i suke sangat beli kasut,, xkisahlah mahal ataw murah tapi kalau dah mata nampak sangat catik i akan berusaha untuk mendapatkannya.. fuhhh,,, terrible kan hobi i nie?

List Of Shoes In
My Collection

~Vincci ( faveret taw ,,! )
~Crocodile
~Sembonia ( same colour as my sembonia bags taw ,,! =] )
~Chadstone ( semerah cina stelletto KOT ,, hehe )
~Bata ( abi yang bagi )
~Primavera ( konvo punya pasal. hehe. )
~Nose

hahaha... sangat choosy i nie,,, hehe,, nasib la ahmad hakimi dapat bini cam i,, hihihi....
list kat atas tu xtermasuk kasut / selipar yang i beli ag,, awwww,, sangat choosy la ur wife nie hakimi ,,! hehe

i pon der beberapa beaded stuff yang i beli ,, sangat
cantik taw sebenarnyer beaded stuff nie,, soo old school and totally classic taw ,,! rugi sape yang xsuke kat beads. hehe.
i love you beads,, jum berchenta ,,! hehe =]


* wallet itu dibeli masa i pegi kuching hujung tahun lepas. so shantek kan,, hehe.
* gelang pon same beli kat kuching.
* Gelang ag satu abie yang bagi. maceh taw ,, sangat sweet,, hehe
* 2 helai tudung syria tu dibeli secara online di facebook kak shima. hehe,, yayunk kak shima,, hehe.
\(",)/

okeyyh,, smlm i der masak TOM YAM CAMPUR ala-ala thai ,, so yummy taw,, hehe ,, lagi-lagi mam ngan mee,, my GOD ,, sangat gorgeous taw ,,! hehe...so ,, nie la resepinyer.

TOM YAM CAMPUR ala-ala THAI
( i just bagi bahan tp ukuran ikot i, klo u all msk , u
all ukur sendri-sendri yer. =] )

bahan A
1 biji bawang besar - dipotong dadu
1 biji lobak merah
1 packet bunga jagung
1 packet cendawan
1 biji bunga kobis
beberapa helai daun limau purut
2 biji bawang puteh - diketuk
1 batang serai - diketuk
4 biji cili padi - diketuk ( kalau nak pedas tambah la lagi =] )
1 1/2 sudu cili boh / giling
1 kiub perasa tomyam
3 keping asam
gelugur / asam keping
gula / garam secukup rasa
*boleh tambah air limau nipis kalau
nak lagi sodap ,! =]

bahan B
semangkuk udang
semangkuk sotong
semangkuk ayam - potong kiub dan amik isi jer.

cara-cara masak
  • panaskan air dan masukkan ayam, bawang, kiub perasa tomyam, cili boh dan cili padi.
  • biar sampai air mendidih dan ayam empuk.
  • masukkan lobak merah,kobis bunga,putik jagung dan cendawan. biarkan seketika dan kemudian masukkan udang dan sotong.
  • masukkan daun limau purut, serai dan bawang puteh yang telah diketuk dan asam keping.
  • masukkan gula dan garam secukup rasa.
  • biarkan hingga masak dan sedia dihidangkan. =]
  • * kalau nak ag sedap u all bole masukkan sedikit santan supaya die jadi lebih pekat,, lagi kaw taw ,,! hehe

SELAMAT MENCUBA ,,! hehe,,,

xoxo =]

Monday, September 20, 2010

huh,,! soo tired and lenguh2 ,,!

salam...

hehe,, harini mmg sangat penat,, dal i buat syria beads terlebih corak,, huhu,, penat jadinyer nak siapkan,, hehehe... tu la,, i nak siapkan 5 jer syria n siapkan tempahan dari kengkawan,, pastu mang nak fokus pada shawl saje selepas ini. harap-harap semuanyer baik2 saje. amin.

xoxo =]

huhu,, those beads yg i guna...

MAHA 2010

salam.

hehehe ,,, i bawu jer habis cakap dengan yayunk i ,, i ajak dye g MAHA 2010. harap la dapat pegi bersama dengan dye. eee,, xcited da nie,, hehehe.... tp yang pasti Lost World of Tambun kene g taw yayunk ,,! hehe...

xoxo=]

Jum kite g serbu MAHA 2010 di serdang,selangor ,,!


Maher Zain...

salam...

hehe,, tadi i ternampak poster nie kat facebook maher zain. OMG ,,!! Maher Zain akan ke Malaysia ,,! saya mau tengok,,! huhu,, tp kalo i g pon insyaAllah tiket 'termahal' tu xmungkin la i akan beli ,, hehehe...

addicted to you maher zain ,,!

ala,, bibi i pulak balik bulan november ,, kalau tak bole kite g tengok sesame kan? bibi ,, sayang windukan bibi... im your wife,, your friend and your strength kan bibi? i will love you internally yayunk.. dont leave me,, coz if u leave me ill kick u lah,, hehehe... tade lah,, men2 jer.. i'll b loving you for the rest of my life taw, and im thanking to Allah for this precious gift ,, its you ,,! Ahmad Hakimi,,! you ,,! muaaaaahh ,,! hik hik...

Syakinah Hakimi.... pix snap ms antr bibi kat parking jj.. huu,, ilysm...

Lembaga Pertubuhan Peladang a.k.a LPP ... hik hik hik

hurmm,, i nak ucapkan congratulation and semoga berjaya kepada teman-teman yang berjaya mendapat panggilan temuduga dari LPP - Lembaga Pertubuhan Peladang. hehe,, stdy lek lok and do da best yaw ,,!!!

Gud luck taw kat yayunk-yayunk ku cemua,,! love u all lah ,,!



Sunday, September 19, 2010

salam....


Open Your Eyes

By: Maher Zain

Look around yourselves
Can’t you see this wonder
Spreaded infront of you
The clouds floating by
The skies are clear and blue
Planets in the orbits
The moon and the sun
Such perfect harmony

Let’s start question in ourselves
Isn’t this proof enough for us
Or are we so blind
To push it
all aside..
No..

We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look bright to see the signs
We can’t keep hiding from the truth
Let it take u
s by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..

Look inside yourselves
Such a perfect order
Hiding in yourselves
Running in your veins
What about anger love and pain
And all the things you’re feeling
Can you touch them with your h
and?
So are they really there?

Lets start question in ourselves
Isn’t this proof enough for us?
Or are we so blind
To push it all aside..?
No..

We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look bright t
o see the signs
We can’t keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..

When a baby’s born
So helpless and weak
And you’re watching him growing..
So why deny
Whats in front of your eyes
The biggest miracle of life..

We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look quiet we’ll see the signs
We can’t keep hiding from the trut
h
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..

Open your eyes and hearts and minds
If you just look bright to see the signs
We can’t keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..

Allah..
You created everything
We belong to You
Ya Robb we raise our hands
Forever we thank You..
Alhamdulillah..

xoxo =]

Interesting animals.. =]

salam.

hehe,, i saje jer nak write sal i g petting zoo an last week,, so i nak show kat u all some of pic animals yang i ase sangat cute and da best lah ,,!

ular ni albino kot, hikhik..

nie la harimau yang wat tiger show 2 ,, die memang telah membuatku tergoda, awwww,, haha.

nie burung gatal .. haha

ader manyak ag pixnyer tp i akan try upload yaw ,,!
xoxo =]