Link Exchange disini

Friday, November 5, 2010

Good Luck ,! do the best taw,.. =]

Salam Barakallah.

haaa,, abi dah nak final test. im gonna wish him " GUD LUCK,! ".
bi,, take note of this k,,
  • study rajin-rajin kerana masa depan bie n syg juga,, (nak jugak =]),, keluarga dan penting sekali kerana ALLAH s.w.t
  • jangan men-men masa test nanti,, b4 nak masuk dewan bacalah doa-doa nie,, syg carikan untuk manje.

DOA-DOA MENGHADAPI PEPERIKSAAN

Pastikan anda mengulangkaji pelajaran anda.

Doa agar dikurniakan kefahaman yang baik dan ingatan yang sempurna sewaktu menelaah matapelajaran:
(DIBACA SEBELUM MENGULANGKAJI PELAJARAN SAMADA DARI BUKU ATAU NOTA)

Allahummar zuqna, Ya Rabbi fahaman nabiyyiin, wa hifzaal mursaliin,
wa 'ilhaamal malaikatiil muqarrabbin, fii 'aafiyaati, ya Arhamar raahimiin

Maksudnya: "Wahai Tuhanku, kurniakanlah kami fahaman nabi-nabi dan hafalan para rasul
serta mendapat ilham dari para malaikat yang hampir denganMu,
juga kurniakanlah kami kesihatan Wahai Tuhan Yang Amat Pengasih"

Doa sebelum masuk kelas/dewan peperiksaan

Wa hai yi' lanaa min amrinaa rashadaa

Maksudnya: Ya Allah, persiapkan kami mengenai dengan urusan kami dengan petunjukMu)

Doa sewaktu lupa semasa menjawab soalan

Subhaa na man laa ya naa mu wa laa yas huu
Allahumma zakkirnii maa nasiit (3 kali )

Maksudnya: Maha Suci Tuhan yang tidak pernah tidur dan tidak pernah lalai,
Wahai Tuhanku, ingatkanlah aku apa-apa yang aku lupa)

Doa memohon kejayaan cemerlang -
dibaca sebelum tidur setiap hari sehinggalah keputusan peperiksaan diumumkan.

Allahumma inni as-alukal fauza 'indal qadha
wa manaazilasy syuhada wa 'ai syas su 'a da'
wan nasra alaal a'daa'

Maksudnya: Ya Allah Kami memohon kejayaan dalam setiap ketentuan, tempat para syuhada'
dan kehidupan orang-orang bahagia serta kemenangan mengatasi musuh

  • Malam sebelum nak test tuh bi tido supaya dapat cukup rehat and pagi tuh bangun awal sikit dan sambung study. insyaAllah masuk. pagi tuh kol la mak and abah,, mintak restu taw,,
  • hurmmm,, ape lagi yer. haaa,, kalo nak meniru 2 agak-agak sikit k,,, jangan sampai kantoi dan dibuang dewan,, kate nak dapat pointer 3.0++,,, (kalo bole jgn ngade2 nak meniru k,,)
hahaha,, nie jela nasihat dari pakar yer. haha,, cuma nak support bi masa nak test nie. yela,, 1st time amik final test kat Universiti,, kat ip tu len la kan. hehe.
papehalpun,, bie do the best k,, jangan maen-maen and paling penting,, JANGAN MENGORAT ea,, hehe, =]

I LOVE YOU AHMAD HAKIMI. Good Luck sayang.

xoxo =]




No comments:

Post a Comment