Link Exchange disini

Sunday, September 26, 2010

Bile la Nak Dapat Keje nie?



Salam...

haha... semalam i sangat marah kan? tgk kat bawah nie pon u all da bole taw im very-very mad kan. hehehe.... nvm,, just forget about it,, cume org yang cemburu dengan kite jer yang akan tidak berpuas hati kan? forget about it okies ,,!!!!

hurmm,, moshaann sangat-sangat duk kat rumah
laa,, dunno wat to do,, nasib baik dis week shawl sampai,, thanks to Atiqah Yusuf aka tiqah yang banyak membantu memilih shawl yang made from lycra + cotton. she is gorgeous and i 100% setuju dengan ape-ape saje pilihan dye. hehe. i trust her soo much.


okies,, i ade manyak sangat mende yang bermen dalam kepala i nie,, hehe,,,, kalaulah i dapat keje ngan RISDA 2, i akan sujud syukur pada ALLAH yang telah memberi rezeki kepada hambanya ini. i sangat-sangat berharap dapat berkerja dengan RISDA, bukan ape, i sangat admired to that company, tataw nape. huhu.


kalau i dapat keje nanti ,, 1st thing yang i akan beli menggunakan wet gaji i ialah handphone. iPhone 3g 16G, OMG,, i nak..... I promise syg,, walaupon i keje ngan McD skalipon ,, u tetap akan menjadi milik i. coz i sangat cintakan u iPhone,, plz be part of my life yer? hehe...



2nd thing is CAR. im not being fussy about this and i da amik keputusan untuk membeli kereta Proton Saga saje. ta kisahla tentang harganye yang murah tp yang pasti keluasannye memberi keselesaan. cezen i ader tanya knp pilih Proton Saga? knp tak nak pilih Perodua Viva? sorry ,, bukan i nue fussy but i've think about it many times and 100% to Proton Saga. ofcoz dye menelan manyak minyak tetapi yang penting i selesa,, i can use it for more than 5 years. even when im married kalau da ader anak xdela sangat sempit.(although masa 2 kete i tu pun da x up to date) but pedulikan, 1st car is our 1st harta yang bernilai. tanyalah pada lelaki yang dah beli kereta. sumtymes diorang sangat berat hati nak jual sbb dat is their 1st wife kan.. hahaha... (memandai jekan?)



Proton Saga Baru

Proton Saga N-Line Manual – RM31,500

Proton Saga B-Line Manual – RM34,998

Proton Saga B-Line Auto – RM37,998

Proton Saga M-Line Manual – RM37,498

Proton Saga M-Line Auto – RM39,998


okey ,, dat TWO things are my biggest dream.. I nak sangat beli kereta. nak bawak mak i g jejalan dengan kereta i,, nak bawak abg i g jejalan dengan kete i. i nak bayar balik semua beban dan usaha mak i besarkan i,, dats y i nak keje,, bukan sbb i da xminat nak belaja but i nak bg ape yang mak and abg i pe yang diorang nak.. i nak bawak diorang kemane-mane dengan kenderaan hasil dari titik peluh wang saku i sendiri. i nak bagi mak i kesenangan. i nak bayar balik semua wang yang mak i penah bagi masa dye membesarkan i. i xnak jadi anak derhaka n lupakan diri. i xnak jadi kacang lupakan kulit. Walaupun kalau i dihantar kerja di sabah dan sarawak ( memang idaman i) ,, i akan tetap menyalurkan wang kepada mak i. i sayangkan dye walaupun i kadang2 sangat memberontak. i sanggup kalau dihantar jauh-jauh asalkan i dapat wang yang halal untuk mengantikan wang yang penah mak i bagi pada i.

" Ya ALLAH,, tolong tunaikan hasrat hambamu ini. Amin. "


No comments:

Post a Comment