Link Exchange disini

Friday, December 17, 2010

Senyum. ;)

Salam Barakallah.

video

Malique Featuring Najwa Senyum

Senyum senyum senyum
Senyum senyum

Verse

Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Chorus

Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa

Akhirnya sempurna tiga album pertama
Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina

Oh Inca Medina orang secantik nama
Cantik luar cantik dalam cantik macam mama
Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini
Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Ulang Verse
Ulang Chorus

Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan
Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan

Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
Dengar kata hati perasaan jangan dilawan
Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

Tu boleh pun senyum cantiknya gigi
Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri
Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini

Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit
(Lirik Lagu Malique Ft. Najwa Senyum http://ezone4u.blogspot.com)

  • Senyum,, lalalalalala. Korang mesti suka lagu nie kan? Aku suka lagu nie,, bukan sebab malique ataw najwa yang nyanyi tapi kerana liriknya. Korang cuba baca lirik dye,,, ternyata malique nyanyikan lagu ini untuk wife dye,, kan kan kan? awwww,, suweetnye,,,, ;)
  • Senyum nie sebenarnya membawa macam-macam maksud kan? kalo korang yang jenis suka simpan perasaan dalam hati and jenis takut nak luahkan,, mesti korang akan senyum jer kan. Aku selalu begitu,, (wahhhhh) aku jenis tak tahu nak luahkan perasaan dngan baik. so please dokter kaunseling yangader kat luar sana,, please ajar aku cara-cara untuk meluahkan perasaan,, awwww,,, bukan ape,, kadang-kadang aku jadik tension plak bila simpan lame-lame dalam hati aku nie,, bagi korang yang nak makan pekasam perasaan,, meh jumpe aku,, free jer aku bagi,, hehehe. ( syakinah,, stop melalut please.)
  • So sebab tuh aku sangat adore lagu ini,," senyum... tak perlu kata apa-apa",, sangat mendalam keyh maksud dye 2. Kalau korang yang paham tuh mesti akan suka bahagian tuh kan. ;)
  • Hokey,,, nak cakap pulak pasal orang yang xsuka senyum,, penah sekali tuh aku senyum punya suweeet kat sorang untie nie la kan, (suweeet? perasaan kau,!) so,, aku senyum kat dye an,, bole dye wat dek jer kat aku,, peh,, aku ase nak shot jer kepala aku (kepala aku ker kepala antie?)menahan malu sebab senyuman aku xberbalas dek auntie tuh,, peh,, please la people out there,, kita duk kat Malaysia,, negara yang pelbagai kaum,, even kalo kau anti dengan kaum 2,, xperlulah nak tarik muka masam bile ade orang senyum kat kau. kitakan 1Malaysia,, so,, ape guna dato' Najib tuh dok canang-canang 1Malaysia kalo kite sendiri xder rase nak mengamalkannnya. Bagi korang yang xtaw,, Islam mengalakkan kita untuk saling hormat-menghormati dan saling mendekatkan sillaturahim. Aku tak maksudkan korang bole sesuka hati nak jadi murtad sbb nak bersillaturahim dengan other agama,, (actually 1Malaysia takde kene mengena dengan Agama hokey,!) tapi hormat. kalo kita nak orang hormat kita,, so please do the same, jangan korang tak hormat orang tapi mengharapkan balasan kehormatan kelas atasan dari orang lain.
  • Hokey,, dah cukuplah aku melalut tengahari nie okey,, kang kalo aku sambung konfm dari kes tak senyum kua pulak kes pemandu yang tah ape-ape dan sebagainya. so,, shut my mouth,, and frost my finger. ;)
xoxo ;)




No comments:

Post a Comment